Miten urablogi voi auttaa uraasi?

Kun on kyse työllisyystietojen tai opastuksen löytämisestä seuraavalle urallesi, et vain voi voittaa Internetiä. On olemassa paljon online-arvokkaita resursseja, joiden avulla voit ottaa yhteyttä potentiaalisiin työnantajiin, oppia, mitä he etsivät, ja jopa terävöittää taitojasi ja pätevyyttäsi, jotta olet työllistävämpi. Yksi parhaista paikoista etsiä tietoa on urablogi.

Mikä on urablogi?

Urablogi on yleensä blogi tai verkkosivusto, jonka joku kirjoittaa säännöllisesti. Niitä kirjoittavat usein ihmiset, joita nätivät oman alansa asiantuntijoina, mutta ne voivat olla myös ihmisten kirjoittamia, jotka vain osaavat saada ihmiset töihin. On työelämävalmentajia, uravalmentajia, henkilöstöhallinnon ihmisiä ja urahallinnon ihmisiä, jotka haluavat myös jakaa viisauttaan muille.

Eikö tämä ole vain rekrytointisivusto?

Minkä tahansa urablogin ja rekrytointisivuston välillä on muutamia keskeisiä eroja, mukaan lukien se, että urablogeissa on yleensä ilmaisia. Jos käytät rekrytoijaa työnhakuun, saatat joutua maksamaan hänelle etukäteen tai työnantaja voi joutua maksamaan hänelle päästäkseen sinuun yhteyttä. Vaikka rekrytointi varmasti toimii joillakin ura-aloilla, se ei ole missään nimessä tapa saada työtä useimmilla ura-aloilla ja saatat jopa päätyä väärällemään paljon rahaa käyttämällä sellaista.

Mitä voit oppia urablogista?

On paljon mielenkiintoista tietoa, jonka voit noutaa mistä tahansa urablogista ja erityisesti siitä, jota päivitetään säännöllisesti. Yleensä ne päivitetään uusilla viesillä vähintään muutaman kerran viikossa, ja jos katsot blogia, jota ei ole päivitetty viikkoon tai enemmän, kirjoittaja ei ehkä ota työtään liian vakavasti.

Voit helposti tilata päivityksiä urablogiin, mikä tarkoittaa, että sinun on palattava heidän sivustolleen vain, kun on jotain uutta katsottavaa ja joka voi säästää myös paljon aikaa.

Auttaako tämä sinua saamaan töitä?

Uuden työpaikan saaminen ei ole koskaan helppoa, mutta se on paljon helpompaa, jos tunnet ihmisiä, jotka ovat alalla ja ovat yhteydessä muihin, jotka voivat olla potentiaalisia työnantajia. Oppimalla vakiinnuttamaan online-urasi läsnäolon tavalla, joka houkuttelee työnantajia, ja lisäämällä uraverkostoasi verkossa, voit käyttää urablogia todella houkutellaksesi enemmän mahdollisuuksia kuin jos luottaisit vain offline-maailmassa tunnettaisi ihmisiin.

Kaiken kaikkiaan, yritätkö päästä uudelle alalle tai olet vain tarkistamassa vesiä nähdäksesi, mitä muiden yritysten kanssa on saatavilla, urablogi voi todella auttaa sinua saamaan tarvitsemasi tiedot.